Ruim eenderde vindt belastingaangifte ingewikkeld

In ons land vindt één op de drie (35%) belastingaangifte doen zo ingewikkeld dat het moeilijk te begrijpen is. Dat blijkt uit onderzoek onder 20.400 deelnemers aan een onderzoek van EenVandaag. De helft (51%) heeft geen moeite om de aangifte te begrijpen.

Zes op de tien (62%) vindt dat de Belastingdienst de belastingaangifte gemakkelijker moet maken. Deelnemers noemen daarbij bijvoorbeeld het overzichtelijker maken van het toeslagen- en aftreksysteem en het schuiven van posten met de partner.

Van de deelnemers aan het onderzoek geeft 45% aan dat ze de aangifte zelf of samen met hun partner hebben ingevuld en 23% zegt de aangifte in te laten vullen door een belastingadviseur. Sommige ondervraagden laten zich digitaal voorzien van belastingadvies (2%) of zoeken advies bij een ouderenbond (2%). Redenen voor het uit handen geven van de aangifte zijn onder andere dat mensen het moeilijk vinden overzicht te houden over alle aftrekposten en over voordelen.

Bron artikel: accountancynieuws.nl

Accuraat MKB

Accountants Accountants biedt zowel bedrijven als particulieren ondersteuning bij het invullen van de aangifte. Vanuit uw BV betaalt u vennootschapsbelasting. Wij doen ons uiterste best om het te betalen bedrag zo laag mogelijk te houden. Zijn er specifieke mogelijkheden dan schakelen wij een fiscalist in. Dagelijks worden wij geïnformeerd omtrent veranderingen in wetgeving en jurisprudentie waardoor wij goed op de hoogte zijn en adequaat kunnen reageren. Naast de aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting kunnen wij voor u ook de aangiften omzetbelasting, dividendbelasting en loonheffing verzorgen.

Accuraat Particulier

De vooringevulde aangifte maakt het invullen van uw jaaropgave en jaarlijkse belastingaangifte inkomstenbelasting tegenwoordig een stuk eenvoudiger. Laat u deze door ons invullen, dan gebeurt dit niet alleen goed maar weet u ook zeker dat u het maximale voordeel behaalt en dus niet onnodig teveel betaalt.